Damturneringar inomhus 6-7 November Stockholm!

Tis 02 Nov
Nov 6-7 spelas 2 parallella damturneringar inomhus i Stockholm. 
Märsta Cricket Club och Alby Zalmi Cricket Förening är värdföreningar.
Kom med familjen och heja på damerna!

Förtydligande gällande årsmöte och extra årsmöte utifrån Föreningskunskap

Son 31 Okt 
Hämtat från Svenska Cricketförbundets stadgar 
Kapitel 2 - Förbundets medlemmar – föreningarna 
3 § Sammansättning och beslutsförhet  
Årsmöte består av ombud för medlemsföreningarna utsedda genom beslut av föreningsmöte. Ombud får enbart företräda föreningar och får inte vara ledamot av förbundets styrelse. Föreningarna får sända ett ombud för varje röst men kan låta ett ombud representera mer än en röst. Ombud ska medföra fullmakt, i vilken ombudets rätt att utöva rösträtt anges. 
Förtydligande 
I Svenska Cricketförbundet stadgar står det tydligt att årsmötet består av ombud för medlemsföreningarna utsedda genom beslut av föreningsmöte. Det innebär att föreningens medlemmar ska utse vem som ska ha fullmakten och vara ombud på förbundets årsmöte/extra årsmöte. Det är inte ett beslut som ordförande tar själv. 
Det är också viktigt att en förening drivs i demokratisk anda och där medlemmarna är med och bestämmer vad som ska göras och av vem. 
Hämtat från Svenska Cricketförbundets stadgar 
Kapitel 3 – Förbundsmöte 
8 § Extra årsmöte  
Styrelsen får kalla till extra årsmöte.  
Styrelsen är skyldig att kalla till extra årsmöte när en revisor eller minst en tiondel av förbundets röstberättigade medlemsföreningar begär det. Sådan framställning ska avfattas skriftligen och innehålla skälen för begäran. När styrelsen mottagit en begäran om extra årsmöte ska den inom 14 dagar kalla till sådant möte att hållas inom två månader från kallelsen. Kallelse med förslag till föredragningslista och övriga möteshandlingar för det extra årsmötet ska tillställas röstberättigade organisationer senast sju dagar före mötet, eller inom samma hållas tillgängliga på förbundets hemsida. Underlåter styrelsen att utfärda föreskriven kallelse får de som gjort framställningen utfärda kallelse i enlighet med föregående stycke. Vid extra årsmöte får endast i föredragningslistan upptagna ärenden avgöras. 
Förtydligande 
Det är viktigt att medlemsföreningarna får information i god tid innan mötet vad som ska beslutas på förbundets årsmöte/extra årsmöte. Det gör det möjligt att tillsammans i en förening besluta hur man genom sitt ombud ska rösta. Vid ett extra årsmöte ska handlingar med information skickas ut senast 7 dagar innan mötet.  
En förening som inte deltar på förbundets årsmöte är inte med och beslutar om tex. förbundets utveckling och framtid. En förening kan lämna sin röst till annan förening genom fullmakt. 
Svenska Cricketförbundet har fått en begäran från 7 klubbar att kalla till extra årsmöte utifrån följande: 
”Vi upplever att hela styrelsen under ledning av nuvarande ordförande, har misslyckats att skapa en framtida vision för Svensk Crickets utveckling och att de inte är förebilder för hur en organisation ska ledas utifrån rättvisa och ärlighet.” 
”We believe that the entire board and under leadership of the current chairman, has failed to create future vision of Swedish Cricket development, nor are they role models for running an organization in fair and honest way”. 
 

National Club Scorecard - NCS

Tis 5 okt
Cricket Sweden är stolta över att få presentera National Club Scorecard NCS. 

NCS är ett koncept som är framtaget av Cricket Sweden för att alla våra svenska Cricketföreningar ska ha rätt verktyg för att kunna bygga upp sin kunskap om hur man driver en förening, skapar en bra miljö för sina medlemmar och ge möjlighet för att både utveckla befintliga cricketspelare och attrahera nya, oavsett nationalitet, kön, ålder eller ambition. Kom igång nu!


Ligaforum inbjudan

Tue 21 sep
Svensk Cricket bjuder in till Ligaforum. Inbjudan har idag skickats till alla klubbar. Det blir 5 träffar för att ge möjlighet till alla att medverka. Växjö, Malmö, Göteborg och två träffar i Stockholm. All information finns i inbjudan och 2 personer/klubb är välkomna. Anmäl dig här

Cricket Sweden lanserar ny hemsida

Mon 20 sep
Nu har Svenska cricketförbundet ett nytt digitalt hem!

Vi kommer uppdatera hemsidan med löpande information.....

Märsta CC, Segare av Allsvenskan 2021

Mon 20 sep
Ett stort grattis til segar till Märsta CC som blev Allsvenskan mästare!

På andra plats blev Ariana CC

Ser scorecard här

Märsta CC, Segare av Allsvenskan 2021

Ett stort grattis til segar till Märsta CC som blev Allsvenskan mästare!

På andra plats blev Ariana CC

Ser scorecard här

Malmö CC U19, Segare T20, 2021

Malmö CC blev segare av U19 T20 Turneringen. 
På andra plats Alby Zalmy CC
Grattis till alla spelare och tränare!

Ser scorecard här

Sverige med kanon dag 4 i Spanien

Bild: European Cricket Bild: European Cricket

Tors 16 sep
Sverige avslutade dag 4, med ett spännande vinst över Belgien i ECC 2021.

Imal Zuwak slog 61 poäng not out och 5 x 6's i en över!!! Ofattbart 
 
Scorecard och match replay här

Bra start i ECC T10 Mästerskapet

Mån 13 sep
Cricket Sweden T10 national team are off to a strong start and are sitting in a good position in the standings after 3 matches played. 

Satsjöbaden CC Segare av Superettan T20, 2021

Salstjöbaden CC är segare av Superettan T20, 2021. 
Runners up - Indiska CC
Spelare av turnering - Dheeraj Malhotra, Malmöhus CC
Bäst Slaggman - Dipanjan Dej, Indiska CC
Bäst Kastare - Fayaz Ali, Västerås CC
Spelare av Final - Shah Zeb, Saltsjöbaden CC

Lättnader av begränsningar för idrotten

Mån 5 jul
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har enligt plan lättat på begränsningarna i olika steg. De senaste lättnaderna gäller från den 15 juli 2021. Nästa steg i lättnaderna genomförs den 29 september.

Regeringens plan för avveckling av restriktioner

Folkhälsomyndighetens anpassning av smittskyddsåtgärder

ECC T10 13 Sept - 8 Okt

Tor 9 Sept
European Cricket Network presentera för första gången European Cricket Championship 13 sept - 8 Okt. Sverige spelar i grupp A mot Luxembourg, Norge, Spanien och Belgien. 
Tävlingen sänds live från Cartama Cricket Oval. 
Vara med och heja på Sveriges T10 landslag via denna länk

Cricket Hela Livet 2021

Mon 6 Sep
Stort tack till Guttsta WCC

För en mycket lyckad helg med Veteranturnering och Sällskapscricket på samma plats. Rapporterna säger att deltagarna har hittat muskler som de inte visste fanns och att de har haft mycket trevligt!.
Nu hoppas vi att deltagarna fortsätter att träna hemma till nästa års turnering och att fler klubbar kommer att starta träning för veteraner, både kvinnor och män.
Träningen behöver inte bara vara att spela Cricket utan kan vara styrketräning i utegym, promenader, löpning. Kasta, fånga, slå och andra viktiga moment.
Det är minst lika viktigt att skapa ett socialt sammanhang kring ett gemensamt intresse som att träna själva sporten.
Cricket hela livet!

Historisk T20i Damlandskamp mot Norge

Lör 28 Aug
För första gången kommer Cricket Sweden Damlandslag spela T20i (internationell) landskamp mot Norge. Matcherna spelas i Kolsva, Guttsta WCC. Redan idag träffas de båda landslagen och har gemensam träning. Ett fint samarbete mellan de nordiska länderna! blandit ante orci ut diam.

Alby Zalmi CC vinner Swedish Cup 2021

Lör 28 Aug
Grattis säger vi till Alby Zalmi CC som vinner Swedish Cup T10 2021. Motståndare var Göteborg City CK och bäst av 3 skulle spelas. Alby vann båda de inledande matcherna och kan titulera sig Svenska Mästare.

Lyckad Damturnering i Malmö 2021
 

Ons 25 Aug
Malmöhus stod som värd för en damturnering 21-22 aug.2021. För första gången spelade damerna i formatet T20. 7 lag med representanter från 9 klubbar var på plats. Finalen spelades mellan DIF och Malmöhus, där DIF vann med knapp marginal.

Junior Premier League drar igång!

Mån 5 jul
Junior Premier League drar igång en turnering som pågår hela veckan på Kärsbyfältet i Norsborg.
Fyra lag från olika regioner möts med match varje dag och finaler på lördag.
Gå in på tävlingssidan för mera information och löpande nyheter!

Grundutbildning för tränare i Malmö 9-10 okt

Tor 17 jun

Nu har vi fått klart med Grundutbildning för tränare (GUT) på engelska i Malmö
den 9-10 oktober 2021.
The registration for the GUT 1 in Malmö the 9th-10th of October is now open.
The course will be held in english.
Läs mera här!

Cricket i Lilla Sportspegeln

Tis 13 apr

Stort tack till SVT/Lilla Sportspegeln och Alby CC för ett fint reportage om Cricket. Nu hoppas vi många barn och ungdomar börjar spela Cricket.
Se reportaget här!

Viktig information gällande försäkring

Ons 24 feb
Försäkring
Svenska Cricketförbundet har sedan 2015 en medlems-och spelarförsäkring genom Folksam. Alla SCF:s klubbar omfattas av denna försäkring.
För att en medlem och spelare ska vara försäkrad krävs det att medlemmen har betalat sin medlemsavgift till klubben samt finns registrerad i medlemsregistret i Idrottonline. Försäkringen gäller för både träning och tävling.
Folksams idrottsförsäkring för cricket
​​​​ 
Brister i anläggningen
Svenska Cricketförbundet har inget ansvar för de anläggningar som klubben hyr av kommunen, det är kommunens ansvar. SCF har inte rätt att åtgärda eventuella brister på en kommuns anläggning.
Om ni har problem med en anläggning och att ni ser att det finns en risk för skador vid träning och match, måste ni påtala det för kommunen. Kommunen har skyldighet att säkerställa att den anläggning som de hyr ut är säker.
Om ni är flera klubbar som använder samma anläggning måste ni samverka och utse en talesman som kommunen kan ha kontakt med. Kommunen vill ha en samtalspartner.
Sprid gärna denna information till era medlemmar då det förekommer missförstånd gällande försäkringar och SCF:s ansvar gällande anläggningar.
 
In english
Insurance
SCF has since 2015 an insurance in Folksam for all members and players. For the insurance to be valid, the player must be registred in idrottonline and has paid their memberfee to the club.
The insurance cover both training and matchplay.
Folksam insurance for cricket
 
Venues
SCF has no responsibility for the venues that you rent from the kommun, it is the responsibility of the kommun. SCF has no rights to maintain the venues that owns by the kommun.
If you have problem with the venue and there is a risk that a player get injured during training or match you have to inform the kommun, it is their resposibility to keep the venue safe.
If you are several clubs that use the same venue, you need to cooperate and appoint a spokesperson for all the clubs. The kommun wants ta have one person that they have the contact with.
Please send this information forward to your players as there is some missunderstandings concerning this.

Cricket Sweden lanserar digital utbildning

Ons 3 feb
Cricket Sweden är glada över att kunna presentera ett samarbete med organisationen CoachEd gällande digital cricketutbildning.
Personer som vill utbilda sig inom Cricket kommer ges möjlighet att få sin tränarlicens genom en mix av digitala och fysiska kurser.
Genom detta avtal som Svensk Cricket ingått kommer medlemsklubbar erbjudas ett Cricket specifikt utbildningsprogram med namnet Grundläggande Cricket. Kursen kommer att ske både genom digital utbildning samt genom fysiska träffar. Utbildningen administreras av Svensk Cricket tillsammans med en certifierad leverantör.
Cricket Sweden's sportchef, Benn Harradine säger följande ” Vi är glada över att bli en partner till CoachEds digitala cricketutbildning som drivs av Gary Kirsten.”
CoachEds digitala kurser har utvecklats för att göra det möjligt för coacher och tränare att utbildas, utvecklas och bli ackrediterade utan gränser över hela världen.
Det här samarbetet gör det möjligt för oss, att som en del av den strategiska planen, säkerställa ett större antal kvalificerade coacher i våra medlemsklubbar. Vilket i sin tur säkerställer att våra blivande cricketspelare får en bra grund till utveckling.
Nuvarande Regional Squad Managers (RSM) deltar just nu i Cricket Sweden's grundkurs och vi är stolta över att ha dom som ambassadörer i vårt fortsatta arbete framåt inom Svensk Cricket.
Den grundläggande kursen kommer att lanseras nationellt under 2021 och är en del av vårt utbildningsprogram inom Svensk Cricket.
Cricket Sweden

In english
Cricket Sweden is pleased to announce a partnership with online cricket coaching organization, CoacheEd . 
Interested persons in Sweden will be able to receive their Cricket Coaching Accreditation through a mix of online and face to face courses.  
Through the agreement Cricket Sweden member clubs will be offered a cricket specific education programmed termed Cricket Essentials. The Cricket Essentials course incorporates an online component as well as a face to face component administered by Cricket Sweden certified service providers.  
Cricket Sweden’s high performance director Benn Harradine said, “We are thrilled to partner with CoachEd online cricket coaching platform powered by Gary Kirsten.” 
The CoachEd online courses have been developed to enable cricket coaches to learn, develop and become accredited without restriction, from anywhere in the world
This partnership will assist us, as part of our strategic plan, in having a greater depth of qualified coaches in our member clubs to ensure our aspiring cricketers are offered a valuable pathway for development
Our current Regional Squad Managers are taking part in Cricket Sweden’s Coach Essentials course and we are proud to have them as ambassadors for our vision forward with Swedish Cricket.  
The essentials course will be rolled out nationally during 2021 as a key stepping stone in our coach education pathway. 

Välkomna våra Regional Squad Managers UPL

Fre 22 jan
Efter en grundlig process med intervjuer av många starka kandidater så har Sportchef Benn Harradine utsett 11 regionala lag-coacher (RSM) som kommer att ansvara för de 4 regionala UPL-lagen. De 4 UPL lagen ska spela turnering sommaren 2021, under förutsättning att restriktionerna kring COVID-19 tas bort.
Läs vidare här!

Nyhetsbrev december 2020

Ons 23 dec
Hej!
2020 har varit ett fantastiskt givande år för Svensk Cricket och vi är verkligen spända över att få dela med oss av vad som händer med våra landslag, vår nya logga och hemsida, några detaljer över våra centrala projekt liksom informera er vad vår nye chefstränare Jonty Rhodes har haft för sig.
2021 kommer bli massivt! Är ni med oss?
Läs vidare här!

Grattis DIF Damer till segern i Swedish Cup!

Tis 27 okt
Helgen 24-25 oktober genomfördes Ladies Swedish Cup i Växjö.
Turneringen spelades inomhus i Tipshallen och med en flyttbar Pitch som SCF beställt
från England och som nu testades för första gången.
Det var 6 lag som deltog från 8 klubbar, några klubbar samarbetade i denna satsning.
Det var en härlig stämning i hallen och alla hejade på alla!
Till sist stod DIF (med förstärkning från Guttsta) som segrare. Stort grattis!
På lördagkvällen hade vi gemensam samling där damkommittén fick möjlighet att berätta om kommande planer och samtidigt bjuda in till dialog med alla klubbar kring hur vi tar damcricket till nästa nivå. 

En pionjär inom Svensk Cricket har lämnat oss

Tor 15 okt
SCF har idag nåtts av det tragiska beskedet att Sajjad Butt, ordförande för Landskrona CC har gått bort efter en tids sjukdom.
Sajjad var en pionjär inom svensk Cricket som varit med under en stor del av Svensk Crickets historia. Sajjad var en eldsjäl som engagerade sig både i ungdomar och landslag. Han var under flera år ordförande i vår uttagningskommitté för landslaget.
Våra tankar går idag till Sajjads familj och vänner och vi beklagar sorgen!

Rapport från årsmötet 2020

Mån 28 sep

Den 26 september genomfördes årsmötet för 2020. Glädjande nog hade 54 av 58 röstberättigade klubbar eget ombud på plats eller lämnat fullmakt. Eftersom SCF fyller 30 år passade vi på att fira med tårta. Det blev ett mycket trevligt årsmöte som leddes av mötesordförande Christer Pallin med GS Lena Lindahl vid sin sida som sekreterare.  Ordförande Zalmay Daftani började med att öppna mötet och GS Lena Lindahl berättade sedan om den spaning hon gjort under sitt första halvår på SCF.
Tänk vad många möjligheter det finns till utveckling av Svensk Cricket om alla kan samarbeta för sin älskade sport. Nu tar vi tillsammans nästa steg!
Sportchef Benn Harradine fick sedan möjlighet att berätta om kommande tävlingsforum som kommer genomföras i Göteborg, Malmö och Stockholm.
Här kommer vi tillsammans diskutera utveckling av ligan (herr, dam och ungdom) samt landslagsverksamheten. Håll utkik efter inbjudan.
Årssmötet flöt sedan på med många kloka diskussioner och flera viktiga beslut.
Läs vidare här!

Styrelsens sammansättning
Zalmay Daftani - ordförande (vald till 2022)
Sanjay Kumar - ledamot (vald till 2022)
Junaid Khan - ledamot (vald till 2022)
Dinesh Adhikari - ledamot (vald till 2022)
Areeba Khan -ledamot (vald till 2021)
Pavitra Ramachandran - ledamot (vald till 2021)
Jayasree Sajja - ledamot (vald till 2021)
Lekmannarevisor
Sadat Sidiqi - Nacka CC
Valberedningen
Baboo Duggal - ordförande
Irene Persson -ledamot
Abdul Wasi Sayed -ledamot

Att tänka på med inomhusidrotter

Tis 22 sep

För träningar och andra idrottsaktiviteter som inte kan bedrivas utomhus gäller de allmänna råden för inomhusaktiviteter, liksom Folkhälsomyndighetens rekommendationer i övrigt. Folkhälsomyndighetens förtydligande innebär att de idrotter som inte har
Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna. Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien. Städa oftare toaletter och ytor som många tar i.

Svenska Cupen för damer nu i Växjö!

Fre 18 sep

Den 24-25 oktober 2020
kommer Svenska Cupen
för damer arrangeras
i Tipshallen Växjö.
Vi uppmanar alla klubbar att
stödja Svensk damcricket
genom att uppmuntra era damer
att vara med!  För de som önskar delta kommer ett deltagarformulär
att publiceras här på hemsidan inom kort.

Uttagningsprocess för uttagning till landslag

Tor 17 sep

Här kan du läsa tydlig uttagnings process till alla landslag i Svensk cricket.

Uttagning till landslaget finns nu uppdaterad i dokumentbanken!
English
Process of selection for all Swedish national teams is now revised
and available in the document section of the homepage

GS har ordet

Tis 15 sep
Jag har nu jobbat drygt ett halvår på SCF och ett par månader i rollen som GS. Det är enormt spännande att vara en del av denna organisation med både utmaningar och framgångar.
Med mer än 15 års erfarenhet av arbete inom Idrotten och då främst från mina år i Svenska Gymnastikförbundet, som är stort förbund som hunnit fira 100 år och har 250 000 medlemmar så tar jag med mig det bästa till SCF. Det är ett fantastiskt arbete som sker i organisationen bland er klubbar och nyfiken som jag är så gick jag in idag och tittade på medlemssiffrorna, vi har nu passerat 5000 medlemmar, drygt 500 tjejer och hälften under 25 år, vilken utveckling på kort tid, tillsammans växer vi!
Jag har under min första tid på SCF arbetat hårt för att lära mig er organisation, sätta mig in i förbundsutvecklingsplanen, hur vår ekonomi styrs, vilka processer som driver arbetet framåt och jag ser att vi har ett stort arbete framför oss att se till att vi arbetar professionellt och effektivt. Våra resurser ska gå till utveckling inte administration.  Läs vidare här!

Ungdomscricket 2021

Tis 15 sep
Hej alla cricket medlemmar!
Nu är det dags att registrera klubben och era lag
för juniormästerskap under 2020/21.
En påminnelse är för att man ska vara berättigad att tävla i UPL U19,
så måste alla kandidater nu vara registrerade i en klubb och spela i juniortävlingar. Detta kan göras möjligt genom att registrera ett lag i er klubb
eller genom att bilda ett samarbete med en annan klubb i Sverige.
Var vänlig fyll i formuläret för att registrera ert intresse nu.
Vi ser fram emot en blomstrande inomhus- och utomhussäsong!

Hello all club members!
Now is the time to enroll your club and teams for junior competitions in 2020/21
 A reminder that to be eligible to compete in UPL U19, all candidates must be presently registered in a club and playing in junior competitions.
This can be made possible through registering a team in your club
or through building a klubbsammarbete with another club in Sweden.
Kindly fill out the formular to enroll your interest now.
Looking forward to a prosperous indoor and outdoor season!

Fre 11 sep
Svenska Cricketförbundet investerar i ungdomscricket, high-performance
och tillväxt genom anställningen av sydafrikanske cricketlegenden Jonty Rhodes som huvudtränare.
Sydafrikanske superstjärnan i cricket, Jonty Rhodes, kommer att flytta till Sverige för att dela sin expertis och erfarenhet tillsammans med den snabbt växande svenska cricketfamiljen. Rhodes, som tillbringat mer än 10 år som spelare i sydafrikanska landslaget, är betraktad som en av de bästa cricketspelarna någonsin. Läs vidare här!

Svenska Cupen Damer

Mån 7 sep
Svenska Cupen Damer spelas i Göteborg 12-13 september.
Göteborg Cricket Klubb välkomnar alla klubbdeltagare till Göteborg för Svenska Cupen T10 2020 – damer.
Eventet är organiserat av SCF med GCC som ansvarig värdklubb.
Information på engelska finns här! Information på svenska finns här!

Information om semifinaler och finaler

Tis 21 sep
Vi har planerat för att semifinalen och finalen ska spelas i den mellersta regionen
för att passa klubbar från både Söder och Norr utifrån avstånd.
Ni hittar all information på Tävlingssidan!

Välkommen till

mötesplatsen

för Svensk Cricket!


Kalender

Senaste Instagram.

Samarbetspartners