Daisy Holm: Från nybörjare till landslaget

Från individuella sporter till Cricket, från nybörjare till landslaget. Daisys baseboll entusiasten som valde Cricket för dess gemenskap och viljan att utvecklas tillsammans med tjejcricket.  

Jag och Cricket

1. Din idrottsbakgrund?
Jag har utövat många sporter som barn och tonåring men det var alla sporter där man var ensam som dans av olika slag, konståkning, taekwondo etc. Cricket är den första lagsporten jag spelat och jag trivs väldigt mycket med att tillhöra ett lag.
 
2. Vilken förening representerar du?
Malmöhus cricket club
 
3. Hade du någon tidigare erfarenhet av cricket, innan du började spela?
Nej, jag gillade baseboll men eftersom det inte fanns några tjejlag provade jag cricket istället och det visade sig vara kul. Jag visste inte alls vad det gick ut på och hade inte ens sett en match på TV när jag började.
 
4. Hur kommer det sig att du valde Cricket, och inte en annan mer känd idrott?
Det var en arbetskollega till mig som startade laget och rekommenderade det till mig när hon insåg att jag hade ett intresse för baseboll men inte hittade något lag att spela i. Efter första träningen hade jag redan fastnat för gruppen underbara människor och bestämde mig för att fortsätta. Efter det växte även sporten i sig på mig.
 
5. Vad gör Cricket speciellt, enligt dig?
Jag älskar gemenskapen och att det finns så många olika områden du kan vara bra på. Alla behöver inte kunna allt utan ni kompletterar varandra istället.
 
6. Mest minnesvärda cricket händelse/match?
När vi vann mot DIF1 i Göteborgsturnéringen 2021. När vi gick in i sista overn trodde vi redan det var över men på något magiskt sätt fick vi alla energi som ledde till ett flertal wickets och att vi gick hem som segrare.

Det var en fantastisk upplevelse som lag som vi fortfarande tar lärdom av. Det är aldrig över förens det är över.
 
Tävling och mål

1. Du är även landlagspelare, kan du beskriva din utvecklingsresa från att vara cricketnybörjare till att bli landslagsspelare?
Det gick väldigt snabbt. Jag hade endast spelat cricket i 6 månader när jag fick åka till Bosön på en uttagning till landslaget.

På min första träning klarade jag i princip inte att träffa en stationär boll och mina kast var rent ut sagt skrattretande… Men jag brukade köra till träningslokalen direkt efter jobb, ca 3 timmar innan träningen började varje vecka och träna på batting och bowling själv.

När man tränar mycket med bra coaching kan man lära sig väldigt fort och det gjorde jag. Har jag mycket kvar att lära? – Absolut! Men jag tränade väldigt hårt det första året, innan pandemin, innan jag flyttade längre bort från klubben och det öppnade flera dörrar.
 
2. Beskriv känslan att spela för landslaget?
Att faktiskt bli uttagen kändes helt fantastiskt. Att få vara med och starta upp något stort och få representera ett land är en stor ära men även ett stort ansvar som ibland kan ligga tungt över en.
 
3. Några tips till nya cricketspelare?
Ha kul, ta till dig instruktioner för att utvecklas snabbare och lär känna ditt lag. Ett lag som har kul tillsammans spelar bättre på planen!
 
4. Din målsättning som spelare inför denna historiska säsong för svensk damcricket?
Jag vill såklart att mitt lag vinner men mitt mål är att få alla i laget att känna sig delaktiga i den vinsten. Jag vill att vi utvecklas tillsammans och har så kul som möjligt på vägen. 
 
Mitt budskap

1. Vad skulle du säga till flickor/damer som vill börja spela cricket, men som saknar självförtroendet av olika anledningar?
Jag hade verkligen inget bra självförtroende när jag började spela cricket själv men jag kan garantera att atmosfären i tjejcricket är underbar och att det kommer boozta dig enormt.

Jag har växt mycket som person efter jag börjat spela eftersom man träffar massvis med människor som alla är väldigt stöttande och hjälpsamma. Det finns en gemenskap i lagsport som jag hoppas alla får chansen att uppleva. Är du intresserad av att testa, var inte rädd utan bara gå. Och är det jätteläskigt så ta med en vän
 
Snabba frågor

1. Favorit cricketbegrepp?
Duck
 
2. Idrottsförebilder?
Oh Jae-Won – Dosan Bears, KBO
Yuzuru Hanyu - konståkare

3. Bästa med att idrotta?
Du mår bra och hittar ofta gemenskap med andra människor. Sport öppnar många dörrar.
 
4. Beskriv cricket med tre ord?
Socialt, specifikt och mentalt.
 
5. Bowler, Fielder eller Batter?
Bowler och Fielder
 
6. Instagram eller Facebook?
Instagram (@ddaisy96)